Stamppot recepten hoofdmenu

Boerenkoolstamppot recept

boerenkool stamppot recepten




















Ingrediënten
1 kg aardapppels
1500 gr boerenkool (struik)
125 gr magere spekblokjes
2 uien
scheutje natuurazijn
1 Unox Gelderse rookworst 275
gram


Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Schil de aardappels, snijd ze in stukken
en kook ze met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Kook in een
andere pan de boerenkool in 20 min. gaar. Volg bij
diepvriesboerenkool de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de spekblokjes uit. Schep de uisnippers erbij en bak het
geheel nog enkele minuten. Bereid de rookworst volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk.

Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een
smeuïge puree. Giet ook de boerenkool af en meng deze met
de ui, de azijn en het bakvet door de puree. Breng de
stamppot op smaak met peper en zout.

Schep de stamppot op 4 borden en verdeel de uitgebakken
spekblokjes erover. Geef de rookworst erbij.