Stamppot recepten hoofdmenu

Andijviestamppot recept

andijviestamppot recept




















Ingrediƫnten
1.5 kg kruimige aardappels
2 struiken andijvie
125 g magere spekblokjes
1 dl melk
nootmuskaat
1 Unox Ambachtelijke
Rookworst Magere (220 g)


Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze met een
beetje zout in ca. 20 min. gaar. Bereid intussen de rookworst
volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de andijvie schoon, verwijder de harde nerven en snijd
het blad in smalle reepjes. Bak de spekjes uit. Verwarm de
melk.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Schep de
spekblokjes met het bakvet en de andijvie door de puree. Voeg
naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.

Schep de stamppot op borden. Leg op ieder bord een stuk
rookworst.