Stamppot recepten hoofdmenu

Hete Bliksem recept


hete bliksem stamppot recept
Ingrediƫnten
1.5 kg kruimige aardappels
1 kg zoete appels
2 uien
2 el vloeibare margarine
1 dl melk
nootmuskaat
1 Unox Ambachtelijke
Rookworst Gelderse (220 g)


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een
beetje zout in ca. 20 min. gaar. Schil de appels, boor de
klokhuizen eruit en snijd ze in plakken. Pel en snipper de uien
en in een eetlepel margarine. Schep de ui uit de pan, voeg nog
een eetlepel margarine toe en bak hierin de appelplakjes
rondom bruin.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Maak de
puree op smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
Schep in een ingevette ovenschaal achtereenvolgens: de helft
van de puree, de gefruite ui, de appel, wat peper en zout en tot
slot de rest van de puree. Plaats de hete bliksem afgedekt met
aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven.

Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Serveer de hete bliksem op diepe, warme borden,
met de in plakjes gesneden rookworst erop.