Stamppot recepten hoofdmenu

maandag 20 december 2010

Een slank stamppot recept: spinazie

Via sanaslank.nl heb ik onderstaande italiaans stamppot recept weten te maken. Ook nog eens calorie arm vergeleken met andere stamppot recepten.


italiaans spinazie stamppot recept
Italiaanse spinazie














Ingrediënten
300 gram verse spinazie
1 stengel bosui
2 zongedroogde tomaten
2 el olijfolie
2 el verse basilicum
100 gram kipfilet
1 tl groene pesto
Versgemalen peper
Zeezout
1 zakje aardappelpuree (SanaSlank eiwitrijk product)
Gesponsorde links over Dieet, Voeding & Gezondheid


Bereiding
Was de spinazie, snijd de bosui in ringen en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak hierin de spinazie tot de helft is overgebleven. Giet het overtollige vocht af. Voeg de bosui toe en bak deze kort mee. Voeg de zongedroogde tomaten en de verse basilicum toe en breng verder op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Smeer ondertussen de kipfilet in met de pesto en bak deze rondom gaar in 1 el olijfolie. Bereid ook ondertussen de SanaSlank aardappelpuree volgens de bereidingswijze. Roer het spinaziemengsel door de aardappelpuree en serveer met de gebakken kipfilet.


Stamppottip
Stamppotten zijn vaak onnodig vet door het gebruik van vet vlees, vette jus en een flinke klont roomboter door de aardappelpuree. Natuurlijk bespaar je al heel veel calorieën en vet door te kiezen voor de aardappelpuree van SanaSlank want hier hoef je geen boter of melk meer aan toe te voegen. Kies daarnaast ook voor magere soorten vlees zoals kipfilet of een tartaartje en laat de jus achterwege of kies voor jus die is aangemaakt met het restje braadvet en water. Maar je kunt je stamppot ook veel meer smaak geven door kruiden te gebruiken, je geeft er dan direct een hele andere draai aan. Denk bijvoorbeeld aan verse basilicum door de andijviestamppot voor een Italiaanse versie, het is dan ook lekker om hier nog wat zongedroogde tomaatjes aan toe te voegen. Of voeg wat verse munt toe aan een spinaziestamppot. Experimenteer er eens wat mee en je zult zien dat je tot heel veel verrassende nieuwe creaties komt!


Bron: sanaslank.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten