Stamppot recepten hoofdmenu

donderdag 18 november 2010

Boerenkool stamppot

    boerenkool stamppot recept
    Voor de verse boerenkool stamppot
  • 1 kg kruimige aardappels
  • panklare boerenkool ( 600 gram )
  • rookworsten ( 2 stuks )
  • boter of margarine (25 gram)
  • azijn (1 eetlepel)
  • mosterd
  • zout
  • peper (vers gemalen)

























Je begint met de aardappels te schillen, dan wassen om ze vervolgens in stukken te snijden. De boerenkool doe je in 1 grote pan en leg de in stukken gesneden aardappels er boven op. Vervolgens voeg je 250ml water en 1 theelepel zout toe. Breng op een matig hoog vuur de boerenkool en aardappels met de deksel op de pan aan de kook. Laat de boerenkool in ongeveer 10 minuten slinken. Neem de rookworsten uit de verpakking en leg ze op de aardappels. Kook de boerenkool en aardappels afgedekt in nog ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Neem daarna de rookworsten uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Giet de boerenkool en de aardappels af en vang het kookvocht op in een kom. Stamp met een aardappelstamper de boerenkool en de aardappels fijn. Voeg boter en azijn toe. Roer alles goed door elkaar en voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe tot alles smeuïg is. Warm al roerend de stamppot nog enkele minuten door. Breng het verder op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje azijn. Schepo de boerenkoolstamppot op vier borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de boerenkool. Lekker met piccalilly of mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten