Stamppot recepten hoofdmenu

zondag 28 november 2010

Stamppot recepten tips

Met de bereidingstips van de groenteman zet u de lekkerste stamppot op tafel. Ook handig voor twee dagen met een kleine variatie in uw stamppot recept.

Stamppot recepten maken is gezellig
Stamppotaardappels
Kruimige of lichtkruimige aardappels geven een lekker luchtige puree en zijn dus ook het best geschikt voor een lekkere stamppot.

Rauwe groenten
Veel meer groenten dan andijvie lenen zich voor stamppot ‘rauw’, zoals raapsteeltjes (gebruik alleen de blaadjes), alle soorten kropsla (zoals ijsbergsla), rucola, prei en paksoi (kook de stelen wel even mee). Ga voor stamppot met rauwe groenten uit van flinterdun gesneden groenten.

Geschrapt en gekookt
Koop aardappels geschrapt of zelfs geschrapt én voorgekookt. Dat scheelt al gauw 15 minuten kooktijd!

Even opkoken
Giet het kookvocht af als aardappels en groente gaar zijn en voeg voor een stamppot voor twee personen 2-3 eetlepels boter, vet of olie toe en 1 dl melk of bouillon. Verwarm dit op de pit tot de vloeistof kookt. Neem de pan van het vuur en stamp de stamppot door elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten