Stamppot zuurkool, maar dan anders! Erg lekker! Zelfs niet zuurkool liefhebbers uit mijn omgeving vinden het erg smakelijk!
Stamppot zuurkool , net even anders |
Bereidingstijd:20-30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
Stamppot aardappelen 1kg, curry zuurkool 500 gram, gerookte zalmsnippers +/- 300 gram, half bakje kruiden créme en 2 zeer fijngehakte zongedroogde italiaanse tomaten (o.a. bij xenos).
Hulpmiddelen
Pan, snijplank, mes en `n stamper.
Voorbereiding
Zie ingredienten en bereidingswijze!
Bereidingswijze
1) stampot aardappelen koken
2) curry zuurkool bovenop de aardappelen doen wanneer het water kookt
3) wanneer de aardappelen gaar zijn afgieten samen met de zuurkool
4) alles goed stampen en voeg dan de knoflook kruiden creme toe en goed er doorheen hutselen
5) gerookte zalmsnippers erbij doen met de fijngehakte zongedroogde tomaten en dan natuurlijk weer goed hutselen.
2) curry zuurkool bovenop de aardappelen doen wanneer het water kookt
3) wanneer de aardappelen gaar zijn afgieten samen met de zuurkool
4) alles goed stampen en voeg dan de knoflook kruiden creme toe en goed er doorheen hutselen
5) gerookte zalmsnippers erbij doen met de fijngehakte zongedroogde tomaten en dan natuurlijk weer goed hutselen.
Serveertips
Eventueel garneren met een fijngehakt lente uitje en/of wat geraspte kaas.
Bron: smulweb.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten