Witte kool |
Ingrediƫnten
1,5 kg aardappels
1 witte kool van 1,5 kg of 1,25 kg gesneden kool
2 dl water
4 el zout
80 gr boter
0,5 dl melk
150 gr belegen kaas, geraspt of in blokjes
versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
1. De aardappels in een pan onder water zetten. De kool eventueel schoonmaken, van lelijke bladeren ontdoen en het blad in fijne reepjes snijden. Versnipperde kool met aardappels en zout in 1 pan aan de kook brengen en in 20-25 minuten gaarkoken.
2. Het kookvocht afgieten (maar opvangen). Aardappels en kool pureren en met een pollepel vermengen. Melk in een pannetje of de magnetron verwarmen en samen met boter toevoegen. Vermengen en eventueel een scheutje resterende kookvocht toevoegen om de gewenste consistentie te verkrijgen.
3. Kaas door de stamppot scheppen en op smaak brengen met peper. Heet serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten