Stamppot recept spitskool |
Vroeger waren stamppotten vaak zwaar en calorierijk: de gemiddelde stamppot bestond voor 80% uit aardappelen,bevatte flintertjes doorgekookte groenten en zat boordevol spekvet om hem echt smeuig te maken. Dit stamppot recept is anders en ook nog eens gezond.
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Smaak: Hartig
Soort gerecht: Stamppot spitskool recept hoofdgerecht
Ingrediƫnten voor 4 personen
2 groentebouillonblokjes
1.5 kilo kruimeige aardappels
3 eetlepels olijfolie
3 grote rode uie
1 teentje knoflook
2 theelepels gemalen kummel of komijn
circa 700-800 gr. spitskool
4 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
zout en versgemalen peper.
Voorbereiding
Aardappels schillen en in stukken snijden, rode uien in ringen, knoflook pellen uitpersen, spitskool fijn snijden.
Bereidingswijze
Schenk een bodem water in ruime pan, voeg de bouillonblokjes toe en kook de aardappels in circa 25 minuten gaar.Verhit intussen de olijfolie in braadpan en bak de uien op laag vuur in 10 min.zacht en goudbruin. Zet vuur hoger, voeg de knoflook, kummel en spitskool toe en roerbak alles nog 3 minuten. Bestrooi de groenten licht met zout en peper. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Meng de mosterd en de witte wijnazijn door 2 dl. van het kookvocht. Stamp de aardappels fijn, terwijl je steeds een scheutje van het kookvocht toevoegt, tot je een heerlijke puree hebt. Roer ui en groenten mengsel door de puree en maak de stamppot op smaak met zout, versgemalen peper en eventueel nog wat mosterd.
Serveertips
Lekker met runderbraadworstjes en piccalilly.
Bron: smulweb.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten