Stamppot spinazie |
Gang: Hoofdgerecht
Smaak: Anders
Techniek: Koken
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
- 850 g. kruimig kokende aardappelen
- 500 g. verse spinazie of diepvries bladspinazie
- 6 hardgekookte eieren, grof gehakt
- 1 eetlepel roomboter
- 2 potten Spar punt asperges
- 3 eetlepels gesmolten roomboter
- 50 g. fijngehakte hazelnoten
- 1 eetlepel verse gehakte peterselie
- versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ruim kokend water met zout. Giet ze af en laat even uitstomen. Stamp ze fijn onder toevoeging van de spinazie en gekookte eieren. Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer de roomboter er door.
Smelt de roomboter en voeg de fijngehakte hazelnoten toe en laat deze ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Verwarm de puntasperges in hun eigen vocht.
Rangschik de stamppot op voorverwarmde borden. Laat de asperges goed uitlekken en leg deze naast de stamppot. Besprenkel het gerecht als laatste met de notenboter en gehakte peterselie.
Bron: spar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten